Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Obavijest korisnicima slovenskih mirovina s prebivalištem u R Hrvatskoj

Mediji

Obavijest korisnicima slovenskih mirovina s prebivalištem u R Hrvatskoj

13.11.2020.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (u daljnjem tekstu: ZPIZ) obavijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da je krajem listopada 2020. svojim korisnicima mirovina koji žive u inozemstvu dostavio poštom tiskanice potvrda o životu koje popunjene, potpisane i ovjerene moraju vratiti na adresu navedenu na tiskanici do kraja prosinca 2020. 

Iznimno, u slučaju da korisnik ne može ovjeriti potvrdu zbog izvanrednih okolnosti nastalih epidemijom zarazne bolesti Covid-19, prouzročene virusom SARS CoV-2, ZPIZ će, na osobni zahtjev, korisniku produljiti isplatu mirovine do tri mjeseca. U tim slučajevima, od tih korisnika pojedinačno će se zatražiti da ZPIZ-u dostave ovjerenu potvrdu u produljenom roku. 

Napominjemo da su tiskanice potvrda o životu poslane samo onim korisnicima koji još nisu obuhvaćeni elektroničkom razmjenom podataka koja je uspostavljena između Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

U skladu s navedenim, korisnike slovenske mirovine s prebivalištem u Republici Hrvatskoj obavještavamo da svoje popunjene i potpisane potvrde o životu mogu ovjeriti u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. 


 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi