Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Dostava dokaza o visini inozemne mirovine radi isplate jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 do 30. lipnja

Mediji

Dostava dokaza o visini inozemne mirovine radi isplate jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 do 30. lipnja

01.06.2021.

Podsjećamo korisnike, koji dio mirovine primaju iz inozemstva, da radi isplate jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 (COVID dodatak) trebaju Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dostaviti dokaz o iznosu mirovine za ožujak 2021. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja do 30. lipnja 2021.
Dokaz može biti:
  • potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa iz koje se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za ožujak 2021.
  • potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za ožujak 2021. u netoiznosu.
Na internetskim stranicama HZMO-a dostupan je, do 30. lipnja 2021., online obrazac putem kojeg je korisnicima omogućena dostava dokaza o visini inozemne mirovine. Osim putem online obrasca, dokaz o visini inozemne mirovine može se dostaviti poštom ili osobno područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO-a prema mjestu prebivališta uz popunjenu tiskanicu za dostavu podataka o visini inozemne mirovine. Tiskanica se može preuzeti na internetskim stranicama HZMO-a, u područnim ustrojstvenim jedinicama ili kupiti u prodavaonicama Narodnih novina. 
Korisnici koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu, također trebaju na online obrascu ili tiskanici za dostavu podataka o visini inozemne mirovine označiti polje – Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu te tiskanicu potpisati i dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.
Druga isplata COVID dodatka predviđena je u srpnju 2021. korisnicima koji uz mirovinu ostvarenu u RH primaju i inozemnu mirovinu kao i korisnicima kojima je uspostavljena isplata mirovine u RH, a imaju element inozemnosti (priznanje prava na razmjerni dio mirovine, pravo na samostalnu mirovinu kao povoljniju primjenom uredbi EU/međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju ili navršen mirovinski staž u inozemstvu).
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi