Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama domova za starije osobe u Zagrebu na Grad Zagreb

Vijesti

HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama domova za starije osobe u Zagrebu na Grad Zagreb

HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama domova za starije osobe u Zagrebu na Grad Zagreb

28.01.2022.

U auli Gradske uprave Grada Zagreba danas su ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretninama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na Grad Zagreb, bez naknade. Riječ je o domovima za starije osobe Peščenica Zagreb, Centar, Sveti Josip Zagreb, Medveščak Zagreb i Sveta Ana Zagreb, ukupne vrijednosti 558.610.000,00 kn.
 
Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar istaknuo je da je u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike bilo je zaduženo je da u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama koje koriste javne ustanove, domovi za starije i nemoćne osobe radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade, na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivače domova za starije i nemoćne osobe. “Svrha i cilj današnjeg potpisivanja ugovora je da osnivačima, koji su i do sada vodili brigu i održavali ove domove, omogućimo ulaganje vlastitih sredstava u vlastite nekretnine i samim time da kao vlasnici nekretnina mogu aplicirati na natječaje za sredstva iz EU fondova radi proširenja ili poboljšanja kapaciteta za korisnike domova”, rekao je Serdar te dodao da je ugovorom definirano da se sljedećih 20 godina ne može mijenjati vlasništvo niti namjena ovih objekata.
 
Gradonačelnik Tomašević izrazio je zadovoljstvo radi potpisivanja ovog Ugovora. „Ne događa se svaki dan da dobivate u gradu Zagrebu vlasništvo na nekretninama koje su vrijednije od pola milijarde kuna”, istaknuo je gradonačelnik Tomašević. U tom smislu, zahvalio je Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskoj zajednici županija koja je inicirala postupak, kao i svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji.
 
Grad Zagreb šesta je jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s kojom je HZMO potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade, a do kraja godine planira se potpisivanje ugovora s još pet županija koje su dosad iskazale interes.
 
Uz ravnatelja i gradonačelnika, na svečanosti potpisivanja ugovora nazočni su bili i pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, pročelnica Stručne službe Gradske uprave Dianora Kobia Lulić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom i stanovanje Željko Matijašec, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić te pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović i predstojnica Ureda za odnose s javnošću Maja Čakarun.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi