Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije osobe Bjelovar na Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Vijesti

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije osobe Bjelovar na Bjelovarsko-bilogorsku županiju

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije osobe Bjelovar na Bjelovarsko-bilogorsku županiju

11.02.2022.

U Maloj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije u Bjelovaru danas su ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Marko Marušić potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije osobe Bjelovar na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, bez naknade. Ukupna vrijednost nekretnine iznosi 54.340.000,00 kn.
 
Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar podsjetio je da je ovome potpisivanju Ugovora prethodilo nekoliko predradnji. U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., zadužen je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da, u suradnji s resornim Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osigura sve preduvjete i poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade, rekao je Serdar.  Istaknuo je da je nakon toga Hrvatska zajednica županija, u dogovoru s resornim Ministarstvom, dogovorila da se sve županije koje imaju interes obrate direktno HZMO-u kao vlasniku kako bi mogli direktno dogovoriti daljnje aktivnosti. Ravnatelj Serdar dodao je da je Županija do sada bila osnivač Doma i ulagala je financijska sredstva u održavanje Doma i da će sada biti lakše ulagati u vlastitu nekretninu, a isto tako će i omogućiti da kao vlasnici nekretnina mogu aplicirati na natječaje za sredstva iz EU fondova radi proširenja ili poboljšanja kapaciteta za korisnike domova. Samim Ugovorom o prijenosu prava definirano je da se sljedećih 20 godina ne može mijenjati namjena ovog objekta, kao niti otuđiti njegovo vlasništvo - istaknuo je Serdar na kraju.
 
Župan Marko Marušić izrazio je zadovoljstvo radi potpisivanja Ugovora. Danas smo potpisali Ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije osobe Bjelovar, sa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, bez naknade, istaknuo je župan Marušić i dodao da se ne događa svaki dan da netko dođe u županiju i nosi poklon vrijedan 54.340.000,00 kn. Dom za starije osobe izgrađen je 1988. godine, smještajnog kapaciteta za 260 osoba s približno 2000 potencijalnih korisnika na listi čekanja, a ovim potpisivanjem Ugovora Županija je postala i službeni vlasnik zgrade sa zemljištem te su stvoreni svi preduvjeti da, kada nam to financijska situacija dozvoli, krenemo u proširenje smještajnih kapaciteta, s obzirom na veliku zainteresiranost potencijalnih korisnika, napomenuo je Marušić te još jednom zahvalio Vladi RH i HZMO-u na ovako vrijednom poklonu, odnosno prijenosu vlasništva, čime je Bjelovarsko-bilogorska županija bogatija za nešto više od 54 milijuna kuna.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija sedma je jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s kojom je HZMO potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade, a do kraja godine planira se potpisivanje ugovora s još pet županija koje su dosad iskazale interes.
 
Uz ravnatelja i župana, na svečanosti potpisivanja ugovora nazočni su bili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac te pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović i predstojnica Ureda za odnose s javnošću Maja Čakarun.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi