Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama domova za starije i nemoćne osobe u Požegi na Požeško-slavonsku županiju

Vijesti

HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama domova za starije i nemoćne osobe u Požegi na Požeško-slavonsku županiju

HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama domova za starije i nemoćne osobe u Požegi na Požeško-slavonsku županiju

09.02.2023.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić potpisali su danas ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Požega na Požeško-slavonsku županiju. Vrijednost nekretnine iznosi 4. 142.809, 74 eura/31.214.000,00 kuna, a prijenos prava vlasništva izvršen je bez naknade.
U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike zaduženo je da u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama koje koriste domovi za starije i nemoćne osobe radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade, na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivače domova. 
Potpisivanjem ugovora želi se Županiji omogućiti nastavak ulaganja u vlastitu imovinu s ciljem poboljšanja i povećanja kapaciteta Doma, a najvažnije je to što će sada imati mogućnost apliciranja za povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda.
„Velika zahvala Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i ravnatelju Ivanu Serdaru, ne samo na ovom Ugovoru, već i na svim aktivnostima i zajedničkim pothvatima u prethodnom periodu dok su skrbili o nekretnini. Podsjetit ću da je u Požegi bila velika elementarna nepogoda, grad je pogodila tuča i veliko nevrijeme, a tada je i zgrada Doma za starije i nemoćne imala štetu preko milijun kuna. To je sve obnovljeno sredstvima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, što je u tom trenutku našoj županiji, puno značilo. Na tom velikom iskoraku hvala, hvala za ovu nekretninu koju darujete, a mi ćemo u skladu s ovim Ugovorom nastaviti obavljanje djelatnosti koje se u toj nekretnini i dalje obavlja“, izjavila je županica Antonija Jozić.
Ravnatelj Ivan Serdar podsjetio je da je suglasnost za prijenos prava vlasništva Upravno vijeće HZMO-a donijelo 8. lipnja 2021., te da su se u financijskom planu osigurala sredstva za potrebnu za sanaciju Doma nakon elementarne nepogode.
„Drago mi je da su stvoreni svi preduvjeti za današnje potpisivanje Ugovora za prijenos nekretnine. Svakako da će vama i ostalim županijama na ovaj način biti olakšano upravljanje i financiranje nekretnine, s obzirom na to da je puno teže ulagati u tuđu nekretninu, nego u vlastitu“, rekao je ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar,
Požeško-slavonska županija 12 je jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s kojom je HZMO potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade. Namjena nekretnina u narednih 20 godina ostaje ista, što znači da će se nastaviti koristiti za potrebe Doma.
Uz ravnatelja i županicu, na svečanosti potpisivanja Ugovora nazočni su bili i  zamjenik županice Ferdinand Troha, ravanteljica Doma za starije i nemoćne osobe Požega Ružica Alaber, pročelnik UO za javne financije Damir Jakouber, osoba ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika UO za poslove župana i županijske skupštine Mateja Tomašević  te načelnik Odjela za gospodarenje nekretninama HZMO-a Igor Simić i predstojnica Ureda za odnose s javnošću Maja Čakarun.

 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi