Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Završeni radovi na obnovi Doma za starije i nemoćne osobe Sisak

Vijesti

Završeni radovi na obnovi Doma za starije i nemoćne osobe Sisak

Završeni radovi na obnovi Doma za starije i nemoćne osobe Sisak

10.03.2023.

U Sisku je danas svečano obilježen završetak radova obnove Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, na kojoj su prisustvovali ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar, državna tajnica Marija Pletikosa, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i ravnateljica Doma Ružica Čakširan. 
Obnova u vrijednosti od približno 1,35 milijuna eura trajala je dvije godine i financirana je u potpunosti od strane HZMO-a, ujedno i vlasnika nekretnine Doma. 
Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije HZMO je osigurao financijska sredstva za sanaciju Odjela za Alzheimerovu demenciju i druge demencije, nakon čega su u svibnju 2022. započeli radovi koji su obuhvaćali uređenje i energetsku obnovu vanjske ovojnice zgrade, sanaciju pukotina na zidovima, sanaciju dijela pregradnih zidova, sanaciju dijela krovišta te postavljanje novih instalacija u obnovljenim prostorima i uređenje soba korisnika. 
Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar istaknuo je da su sada osigurani svi uvjeti za prijenos prava vlasništva nekretnine Doma s HZMO-a na Sisačko-moslavačku županiju, što je u skladu s Odlukom Vlade RH iz studenog 2020. godine. 
„Na području RH već je provedeno preko 20 prijenosa vlasništva. Siguran sam da ćemo, uz dobru suradnju koju smo imali na projektu obnove, vrlo brzo krenuti i s tim aktivnostima i brzo ostvariti prijenos prava vlasništva„ izjavio je ravnatelj Serdar.
Župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo novim, reprezentativnim izgledom zgrade u centru Siska te istaknuo da na sreću, prilikom potresa nije došlo do konstruktivnih oštećenja na zgradi, pa su korisnici, za cijelo vrijeme izvođenja radova boravili u zgradi Doma.
Ravnateljica Doma, Ružica Čakširan, zahvalila je Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, koji je prihvatio projekt.
"Projekt je zaista sveobuhvatan, obuhvaćena je i fasada, što je važno zbog energetske obnove. Na fasadi je bila opeka, koja je cijelo vrijeme predstavljala opasnost za ljude, prolaznike, automobile itd. sada je Dom energetski obnovljen, vrlo učinkovit, što za nas znači puno, obzirom na troškove energije.“
Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić najavio je nastavak suradnje s HZMO-om i Sisačko-moslavačkom županijom na investicijama u ostale oštećene objekte socijalnih ustanova.



foto: mrežna stranica Sisačko-moslavačke županije
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi