Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
HZMO prenio pravo vlasništva na Domu za starije osobe Korčula na Dubrovačko-neretvansku županiju

Vijesti

HZMO prenio pravo vlasništva na Domu za starije osobe Korčula na Dubrovačko-neretvansku županiju

HZMO prenio pravo vlasništva na Domu za starije osobe Korčula na Dubrovačko-neretvansku županiju

14.10.2021.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić potpisali su danas Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma za starije osobe Korčula s HZMO-a na Dubrovačko-neretvansku županiju. Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar rekao je da je Dubrovačko-neretvanska županija treća županija s kojom je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje potpisao ovakav ugovor. Nastavno na Odluku Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020. godine, HZMO je zadužen da u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osigura sve preduvjete kako bi se moglo urediti zemljišnoknjižno stanje na nekretninama koje koriste javne ustanove, domovi za starije i nemoćne osobe radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama, bez naknade, na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivače domova za starije i nemoćne osobe, u ovom slučaju županije. Prijenosom prava vlasništva bez naknade želi se onima koji su do sada ulagali financijska sredstva u održavanje tih nekretnina omogućiti da to rade i dalje, kako bi poboljšali i povećali kapacitet domova, ulažući u vlastitu imovinu, a najvažnije je to što će sada imati mogućnost apliciranja na povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, sve za boljitak naših korisnika tih domova, izjavio je ravnatelj Ivan Serdar.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje do kraja godine potpisat će ugovore s još osam županija, za ukupno 13 domova za starije (i nemoćne) osobe. Nakon okončanja postupka prijenosa vlasništva, a u skladu s ugovorom, namjena nekretnina ostaje ista, što znači da će se nastaviti koristiti za potrebe domova.

Svečanosti potpisivanja nazočila je i savjetnica župana Žaklina Marević, ravnatelj Doma za starije osobe Korčula Darko Tarle i predstojnica Područnog ureda HZMO-a u Dubrovniku Martina Skopljaković.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi