Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin na Varaždinsku županiju

Vijesti

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin na Varaždinsku županiju

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin na Varaždinsku županiju

25.10.2021.

U županijskoj palači u Varaždinu Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin danas su potpisali ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Anđelko Stričak.

„Namjera je prijenosom vlasništva omogućiti Županiji da i dalje investira u nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe, bez obzira je li to vezano uz proširenje kapaciteta ili poboljšanje stanja same nekretnine. Sada kao vlasnik Županija može i aplicirati za korištenje EU fondova. Ovo je četvrti ugovor o prijenosu prava vlasništva koji je HZMO potpisao sa županijama, a do kraja godine ugovore planiramo potpisati s još sedam županija“, izjavio je ravnatelj Ivan Serdar.

Potpisivanju ugovora prethodila je odluka Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020. godine, koja je zadužila resorno Ministarstvo i HZMO da osiguraju sve preduvjete kako bi se moglo urediti zemljišnoknjižno stanje na nekretninama koje koriste javne ustanove, domovi za starije i nemoćne osobe, radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade, na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivače domova za starije i nemoćne osobe, u ovom slučaju županije.

„Danas je Varaždinska županija bogatija za 68.390.000,00 kuna, kolika je vrijednost nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe koje smo u vlasništvo dobili bez naknade. Izgrađen je 1979. godine, a kapaciteta je 360 ležajeva. Županijska skupština je u rujnu jednoglasno donijela odluku o prihvaćanju ovog dara Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na taj način ćemo moći daleko kvalitetnije upravljati nekretninom, a sve na korist naših korisnika. Da je interes za smještaj u Dom velik, govori podatak da je na listi čekanja na smještaj više od 2 000 umirovljenika“, rekao je župan Anđelko Stričak.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Vidović Oreški, predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen, predsjednik Upravnog vijeća Doma Zlatko Zuber i pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi