Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Izdana poštanska marka u povodu 100 godina mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Mediji

Izdana poštanska marka u povodu 100 godina mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

22.04.2022.

U povodu 100. obljetnice mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Hrvatska pošta pustila je danas, 22. travnja 2022.,  u optjecaj novu komercijalnu poštansku marku. Poštansku marku s motivom stilizirane obitelji, koja simbolizira međugeneracijsku solidarnost, i zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zagrebu, predstavili su ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i predsjednik uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo u prostorijama Hrvatske pošte u Zagrebu. Nakon predstavljanja poštanske marke Ivan Serdar i Ivan Čulo u prigodnoj omotnici prvoga dana poslali su rješenje korisniku o priznanju prava na mirovinu.
Predstavljajući poštansku marku, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ivan Serdar naglasio je da u Republici Hrvatskoj ne postoji velik broj institucija javne uprave koje se mogu pohvaliti stogodišnjim postojanjem: “Nositelji mirovinskog osiguranja kroz povijest su mijenjali nazive, ali uvijek s istom svrhom, provoditi osiguranje radnika i voditi brigu o osiguranicima i korisnicima davanja. Ovom prigodnom poštanskom markom obilježavamo stotu obljetnicu mirovinskog sustava u Hrvatskoj, točnije prvog stupa mirovinskog osiguranja koji počiva na međugeneracijskoj solidarnosti, kao neizostavnog dijela socijalne sigurnosti građana, a Zavod će, kao njegov nositelj i ključna institucija nacionalnog mirovinskog sustava, i ubuduće uspješno odgovarati na izazove nužnih prilagodbi u skladu s promjenama gospodarskih i socijalnih uvjeta“, rekao je ravnatelj Ivan Serdar.
Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo čestitao je je HZMO-u na stotoj obljetnici referirajući se na dugogodišnju suradnju dvije institucije. „Ovo je samo jedna u nizu uspješnih suradnji Pošte i Zavoda za mirovinsko osiguranje. Ponosni smo što u poštanskim uredima možemo našim korisnicima ponuditi da bez naknade preuzmu ili predaju brojne zahtjeve i potvrde koje izdaje HZMO“, rekao je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.   
Autorica prigodne marke je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, a vrijednost marke označena je slovnom oznakom A što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 g u unutarnjem prometu te za dopisnicu/razglednicu u unutarnjem prometu. Naklada komercijalne marke iznosi 100.000 primjeraka te je izdana u arku od 10 maraka i s 10 privjesaka. Hrvatska pošta tiskala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Pregled prigodne poštanske marke dostupan je na mrežnoj stranici Hrvatske pošte na poveznici, a obilježavanje stoljeća postojanja HZMO-a, upotpunjeno je i mrežnom stranicom koja prikazuje povijest mirovinskog osiguranja u RH koju možete pogledati na poveznici.
Više o predstavljaju poštanske marke pogledajte u videu.
prospekt : 100 godina mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi