Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
HZMO na Međunarodnim savjetodavnim danima u SR Njemačkoj

Vijesti

HZMO na Međunarodnim savjetodavnim danima u SR Njemačkoj

HZMO na Međunarodnim savjetodavnim danima u SR Njemačkoj

13.07.2022.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje sudjelovali su na Međunarodnim savjetodavnim danima o obveznom mirovinskom osiguranju  5. i 6. srpnja 2022. u Nürnbergu, na kojima su u suradnji s predstavnicima Deutsche Rentenversicherung informirali zainteresirane korisnike o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz mirovinskog osiguranja prema hrvatskom i njemačkom zakonodavstvu. 
Osiguranicima koji imaju navršen staž osiguranja u SR Njemačkoj i Republici Hrvatskoj zajednički su pružili ukupno 138 pravnih savjeta o uvjetima i postupku za ostvarivanje prava na mirovinu. 

Svrha Međunarodnih savjetodavnih dana je osiguranicima i korisnicima prava, koji su staž osiguranja navršili u dvije ili više država, pružiti pravnu pomoć i sve potrebne informacije vezane uz ostvarivanje i korištenje mirovine, u neposrednom kontaktu s predstavnicima mirovinskih osiguranja iz država u kojima  je staž osiguranja navršen. 
Međunarodni savjetodavni dani tradicionalno se održavaju dvaput godišnje, međutim zbog pandemije uzrokovane koronavirusom posljednji put održani su 2019. godine te je ponovna uspostava ovog oblika suradnje od iznimnog značaja za osiguranike koji su staž osiguranja navršili u R Hrvatskoj, a imaju prebivalište u SR Njemačkoj. 

O održavanju sljedećih Međunarodnih savjetodavnih dana HZMO će pravovremeno informirati korisnike.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi