Održan 11. susret čelnika nositelja mirovinskog osiguranja država nastalih na prostoru bivše SFRJ


Susret čelnika institucija nositelja mirovinskog osiguranja država nastalih na prostoru bivše SFRJ održan je po jedanaesti put, od 19. do 21. lipnja 2019. u Ohridu, u Republici Sjevernoj Makedoniji, s glavnom temom Perspektive kretanja broja umirovljenika u sljedećih deset godina.
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje predstavljali su: ravnatelj Josip Aladrović, pomoćnik ravnatelja za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju Dražen Mršić, pomoćnik ravnatelja za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu Ivo Bulaja, pomoćnik ravnatelja za ekonomske poslove Ivan Serdar, pomoćnik ravnatelja za informatiku Luka Ljubičić, sa suradnicima.
Domaćin 11. susreta bio je direktor Fonda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Republike Sjeverne Makedonije  Shaip Zeneli, a nazočne je pozdravila i ministrica rada i socijalnog osiguranja Republike Sjeverne Makedonije Mila Caroska.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović u svom je obraćanju nazočnima, između ostaloga, održao prezentaciju o kretanju broja umirovljenika u idućih deset godina u Republici Hrvatskoj, a pomoćnik ravnatelja Ivo Bulaja izvijestio je nazočne o detaljima nedavno provedene mirovinske reforme u Republici Hrvatskoj. 
Održane su prezentacije o kretanju broja umirovljenika u idućih deset godina i u ostalim državama, a čelnici su prezentirali statističke podatke, razmijenili informacije o izmjenama propisa iz mirovinskog osiguranja i elektroničkoj razmjeni podataka iz mirovinskog i invalidskog osiguranja između pojedinih država. 
Uz predstavnike Hrvatske i Makedonije, na Susretu su sudjelovali i predstavnici fondova Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore, Republike Srbije, Republike Srpske, Republike Albanije i Republike Austrije te ataše za socijalna pitanja pri Veleposlanstvu Republike Austrije u Beogradu Oliver Hill i ataše za rad i socijalna pitanja, zdravstvo i zaštitu potrošača Republike Austrije u Republici Sjevernoj Makedoniji Herald Fuger.