Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Dodijeljena priznanja za doprinos razvoju sustava mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj  prof. dr. sc. Vladi Puljizu i dr. sc. Predragu Bejakoviću

Vijesti

Dodijeljena priznanja za doprinos razvoju sustava mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj  prof. dr. sc. Vladi Puljizu i dr. sc. Predragu Bejakoviću

Dodijeljena priznanja za doprinos razvoju sustava mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj prof. dr. sc. Vladi Puljizu i dr. sc. Predragu Bejakoviću

25.05.2022.

U povodu 100. obljetnice mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje danas je u Središnjoj službi zamjenik ravnatelja Ivo Bulaja uručio priznanja za izniman doprinos razvoju sustava mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i razvoju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prof. dr. sc. Vladi Puljizu i dr. sc. Predragu Bejakoviću. 
Dobitnici priznanja, prof. dr. sc. Vlado Puljiz i dr. sc. Predrag Bejaković, svojim su akademskim i znanstvenim radom te angažmanom na području mirovinskog osiguranja ostvarili važna postignuća za unaprjeđenje mirovinskog sustava. 
Profesor emeritus Vlado Puljiz znatan je dio svoje akademske karijere posvetio istraživanjima mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj i u drugim socijalnim državama. Od 1995. redoviti je sudionik svih rasprava o reformama mirovinskog osiguranja na kojima je imao zapažena izlaganja. Urednik je i autor knjiga o sustavu mirovinskog osiguranja te organizator brojnih rasprava i voditelj izrade strategija. Pokrenuo je časopis Revija za socijalnu politiku 1994., čiji je glavni urednik bio do 2022., u kojem su posebno zapaženi njegovi radovi o mirovinskom osiguranju, kao i prijevodi dokumenata Svjetske banke na temelju kojih je u Hrvatskoj provedena mirovinska reforma. 
Predrag Bejaković doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je radio kao znanstveni savjetnik u Institutu za javne financije u Zagrebu. Objavljuje u znanstvenim i stručnim časopisima, a  autor je i koautor niza knjiga iz područja gospodarskog razvoja, mirovinskog sustava, obrazovanja i ekonomike rada. Tijekom svog profesionalnog rada bio je član brojnih radnih skupina, radne skupine za izradu Zakona o socijalnoj skrbi i Strategije razvoja Hrvatske 2020. - 2024. te radne skupine za izmjenu mirovinskih zakona i uvođenje nacionalne naknade za starije osobe. 
U ime Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje zamjenik ravnatelja Ivo Bulaja zahvalio je prof. dr. sc. Puljizu i dr. sc. Bejakoviću na dugogodišnjoj suradnji i njihovoj posvećenosti napretku sustava mirovinskog osiguranja te je posebno istaknuo njihove zasluge u razvoju HZMO-a kao ključne institucije mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj. 
Današnja dodjela priznanja organizirana je zbog spriječenosti prof. dr. sc. Vlade Puljiza i dr. sc. Predraga Bejakovića da sudjeluju na svečanosti u povodu 100. obljetnice mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Hotelu Esplanade, kada su priznanja za izniman doprinos uručena dr. sc. Mihovilu Rismondu, Ljiljani Marušić, dr. sc. Anti Škemberu, Blaženki Šimetić, Adeli Koler-Hohnjec, Stjepanu Brčiću, prof. dr. sc. Željku Potočnjaku, izv. prof. dr. sc. Ivani Vukorepi, dr. sc. Danijelu Nestiću, mr. Višnji Fortuni, Jasni A. Petrović, Veselku Gabričeviću i Silvanu Hrelji.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi