Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Priopćenja

Mediji

Priopćenja

03.02.2023

U srijedu 8. veljače 2023. počinje isplata mirovina za siječanj 2023. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.
Ova isplata uključuje i povećanje obiteljskih mirovina za 10% te najniže mirovine za 3%, u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju od 1. siječnja 2023.
Saznajte više

03.02.2023

Od 2. veljače 2023. na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) dostupan je online obrazac putem kojeg je korisnicima mirovine omogućena dostava dokaza o visini inozemne mirovine u svrhu isplate jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, u skladu s Odlukom Vlade RH od 22. prosinca 2022.
Korisnici kojima se uz mirovinu ostvarenu u RH isplaćuje i mirovina iz inozemstva, a koji će mirovinu ostvariti do 31. prosinca 2022., zatečenima u isplati mirovine za mjesec prosinac 2022., kao i oni kojima nije isplaćeno jednokratno novčano primanje radi ublažavanja posljedica porasta cijena u prosincu jer nisu u roku dostavili dokaz o iznosu inozemne mirovine, za isplatu JNP-a obvezni su HZMO-u dostaviti dokaz o netoiznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja.
Saznajte više

27.01.2023

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje podsjeća korisnike doplatka za djecu da do 1. ožujka 2023. trebaju podnijeti zahtjeve kako bi bez prekida mogli nastaviti primati doplatak i u 2023. godini.
Dohodovni cenzus iznosi prosječno 309,01 eura mjesečno po članu kućanstva, odnosno 70 posto proračunske osnovice koja za 2023. godinu iznosi 441,44 eura. 
Zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu podnosi se područnoj službi/uredu HZMO-a prema mjestu prebivališta podnositelja, a može se predati i u Mirovinskim informativnim centrima u Zagrebu (Gradišćanska 26), Splitu (Matoševa 3) i Osijeku (J. J. Strossmayera 3), kao i u poštanskim uredima na području RH. Također, zahtjev se može podnijeti i usmeno u zapisnik u područnoj službi/uredu HZMO-a.
Saznajte više

19.01.2023

U ponedjeljak 23. siječnja 2023. počinje isplata doplatka za djecu za prosinac 2022.
Doplatak za djecu dobit će 126 186 korisnika za ukupno 245 319 djece.
Saznajte više

18.01.2023

Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) uspješno je obnovljen Certifikat prema međunarodnoj normi ISO/IEC 27001:2013 za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS). Certifikat je ravnatelju HZMO-a Ivanu Serdaru danas uručio Željko Pehar, rukovoditelj certifikacije međunarodno akreditirane certifikacijske kuće Bureau Veritas Hrvatska d.o.o.
Certifikatom se potvrđuje usklađenost sustava upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS) sa zahtjevima norme ISO/IEC 27001:2013 u području informatike, upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, strateške analize, razvoja i upravljanja projektima, poslovno-informacijske sigurnosti, kontrole i nadzora. HZMO je 2020. godine akreditacijom Certifikata postao prvo tijelo državne i javne uprave koje je u tom opsegu implementiralo ISO 27001:2013 normu. Nakon provedene revizije sustava upravljanja utvrđena je sukladnost sa zahtjevima norme, čime je obnovljen Certifikat.
Saznajte više

16.01.2023

U utorak 17. siječnja 2023. počinje isplata nacionalne naknade za starije osobe za prosinac 2022. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.
Nacionalnu naknadu za starije osobe dobit će 6 418 korisnika, za što je osigurano 698.250,91 EUR iz Državnog proračuna.
Pravo na nacionalnu naknadu za starije osobe može ostvariti hrvatski državljanin koji je navršio 65 godina života, s prebivalištem na području RH u neprekidnom trajanju od 20 godina neposredno prije podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava, što je osnovni uvjet, uz koji moraju biti ispunjeni i drugi zakonom propisani uvjeti, a to su:
Saznajte više

13.01.2023

Zbog povećanog interesa javnosti u vezi s promjenama koje je donio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju, posebno u djelu koji se odnosi na ostvarivanje prava na isplatu dijela obiteljske mirovine, radi što boljeg i jasnijeg informiranja naših korisnika, ističemo sljedeće.
Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na isplatu dijela obiteljske mirovine potrebno je da su mu priznata oba prava (pravo na osobnu mirovinu – starosnu, prijevremenu starosnu ili invalidsku mirovinu i pravo na obiteljsku mirovinu).
Što korisnici trebaju učiniti?
Saznajte više

09.01.2023

Od danas 9. siječnja 2023. dostupne su dvije nove e-Usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koje će korisnicima omogućiti jednostavnije i brže ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.
Novom e-Uslugom Prijavno-odjavni podaci obveznici, poslodavci (pravne i fizičke osobe) mogu elektroničkim putem podnijeti zahtjev za prikaz prijavno-odjavnih podataka za svoje radnike. Ova e-Usluga nadogradnja je postojeće usluge elektroničkog poslovanja HZMO Lana, putem koje poslodavci mogu brže i jednostavnije provjeravati podatke o radnicima, evidentirane u matičnoj evidenciji HZMO-a, i to podatke o:
Saznajte više

27.12.2022

U četvrtak 29. prosinca 2022. počinje isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine i isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata.U četvrtak 29. prosinca 2022. počinje isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine i isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata.U četvrtak 29. prosinca 2022. počinje isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine i isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata.U četvrtak 29. prosinca 2022. počinje isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine i isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata.
Saznajte više
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi