Preskočite na glavni sadržaj
e-Usluge
Doplatak za djecu prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Doplatak za djecu

Doplatak za djecu prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, broj 121/17), djeci smrtno stradaloga i nestaloga hrvatskog branitelja pripada doplatak za djecu u najvišoj predviđenoj svoti.

Status djeteta smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i djeteta nestalog hrvatskog branitelja ima dijete kojemu je u upravnom postupku priznat status člana obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, odnosno člana obitelji nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata. Status se dokazuje potvrdom nadležnog županijskog tijela, odnosno nadležnog tijela u Gradu Zagrebu.
 
Navedenoj djeci pripada svota doplatka za djecu u  najvišem predviđenom iznosu, koji u 2020. godini iznosi  374,18 kn mjesečno, neovisno o ukupnom dohotku po članu kućanstva.
 
U postupku ostvarivanja prava na doplatak za dijete smrtno stradaloga i nestaloga hrvatskog branitelja, izuzev odredbe o utvrđivanju ukupnog dohotka i visine doplatka za djecu, primjenjuju se sve ostale odredbe Zakona o doplatku za djecu.