Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Razvoj ljudskih potencijala

Posao u HZMO-u

Razvoj ljudskih potencijala

Ljudski potencijali jedan su od najvažnijih segmenata poslovnog sustava HZMO-a. Predstavljaju ukupna znanja, vještine, sposobnosti, kreativne mogućnosti i motivaciju kojom raspolaže HZMO, odnosno ukupnu intelektualnu i psihičku energiju koju HZMO može angažirati radi ostvarivanja ciljeva i razvoja poslovanja. Upravljanje i razvoj ljudskih potencijala jedan je od zadanih ciljeva za ostvarenje vizije HZMO-a kao moderne javne ustanove koja na najvišoj europskoj razini, poštujući najviše standarde ažurnosti i kvalitete te koristeći suvremenu tehnologiju i informatizaciju, pruža osiguranicima i korisnicima cjelovite i kvalitetne usluge u optimalnim rokovima.

Vodstvo ljudskih potencijala u HZMO-u svjesno je da će razviti djelotvoran sustav jedino uz kompetentnu i zadovoljnu radnu snagu. Odlučni smo kontinuirano stvarati uvjete za unaprjeđenje HZMO-a, spoznavati potrebe radnika, ispitivati zadovoljstvo na radu, procjenjivati i kontrolirati radnu učinkovitost te znati odabrati primjerene kompenzacije odnosno nagrade.

Slijedom toga, ključni ciljevi upravljanja ljudskim potencijalima u HZMO-u su podizanje razine zadovoljstva i motivacije radnika, povećanje učinkovitosti radnika te u konačnici veća razina kvalitete i standarda usluga HZMO-a radi osiguravanja višeg životnog standarda građana kao korisnika usluga.

Kako bi pridonio ukupnoj reformi javne uprave i stvaranju moderne javne službe, unaprjeđenjem sustava razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima, HZMO provodi brojne projekte, među kojima se ističe projekt pod nazivom Uspostava sustava za upravljanje ljudskim potencijalima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kojim će se provesti modernizacija, optimizacija i automatizacija procesa upravljanja ljudskim potencijalima, odnosno unaprijediti procesi i procedure za upravljanje ljudskim potencijalima uvođenjem tzv. HRM sustava (engl. Human Resource Management). Projektom se planiraju uspostaviti i centri za razvoj karijera i selekcija u većim gradovima HZMO-a kako bi radnici nadogradili postojeća znanja i stekli nova, razvili kompetencije, razmijenili iskustva s kolegama, razvili kreativnost te kako bi se upoznali s novim načinima rada i upravljanja.

Da bi se korisnicima usluga HZMO-a mogla ponuditi kvalitetna standardizirana usluga na svim lokacijama i na svim razinama, projektom se želi unaprijediti i stvoriti jedinstven sustav edukacija i usavršavanja radnika HZMO-a. Na taj način uspostavit će se centar za edukaciju te kroz aktivnosti organizacijske jedinice nadležne za upravljanje ljudskim potencijalima utvrditi sustav kompetencija, unaprijediti sustav stručnog usavršavanja, osigurati kontinuirane promjene i prilagodbe ustrojstva, načina rada, upravljanja i odlučivanja radi zadovoljavanja javnih potreba građana i drugih korisnika usluga HZMO-a.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi