Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
e-Kontrola – nova, još jedna u nizu elektroničkih usluga HZMO-a

Vijesti

e-Kontrola – nova, još jedna u nizu elektroničkih usluga HZMO-a

e-Kontrola – nova, još jedna u nizu elektroničkih usluga HZMO-a

05.01.2022.


Od danas je poslodavcima dostupna nova e-Usluga HZMO-a, e-Kontrola. E-kontrola nadogradnja je postojeće usluge elektroničkog poslovanja HZMO Lana za uspostavljanje svih vrsta prijava za vođenje matične evidencije HZMO-a.
O e-Kontroli i drugim elektroničkim uslugama HZMO-a, digitalizaciji HZMO-a, razmjeni podataka s institucijama, drugim državama u EU i šire, danas su u Studiju 4 HRT-a razgovarali Šimo Šiljeg, pomoćnik ravnatelja za mirovinsko osiguranje i Luka Ljubičić, pomoćnik ravnatelja za informatiku.

Usluga e-Kontrola namijenjena je poslodavcima koji od danas mogu elektroničkim putem dostavljati dokumentaciju potrebnu za sam postupak kontrole podataka o kojima ovisi ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja te preuzimati zapisnik o kontroli u elektroničkom obliku. Ovom uslugom ubrzava se postupak kontrole podataka, smanjuju administrativni troškovi i aktivno pridonosi Akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva Vlade RH u stvaranju jednostavnijeg i jeftinijeg poslovnog okruženja, rekao je Šimo Šiljeg.

Luka Ljubičić rekao je da elektroničke usluge HZMO-a dijelimo najčešće na tri razine: usluge za pravne osobe, usluge za fizičke osobe (e-Zahtjevi za ostvarivanje prava na mirovinu, doplatak za djecu, nacionalnu naknadu za starije osobe, izdavanje e-Potvrda koje koriste građani) te na razmjenu podataka s drugim institucijama na razini i izvan R Hrvatske. HZMO trenutačno razmjenjuje podatke s više od 70 institucija i uglavnom je riječ o poslovnim procesima koji reguliraju prava iz mirovinskog osiguranja, potvrde o životu, razmjena podataka s REGOS-om, FINA-om, HZZ-om, HZZO-om, bankama i dr.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi