Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
 HZMO na 19. Gerontološkom tulumu

Vijesti

 HZMO na 19. Gerontološkom tulumu

HZMO na 19. Gerontološkom tulumu

30.09.2022.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba danas je u Zagrebu na Trgu Josipa Jurja Strossmayera održan tradicionalni 19. Gerontološki tulum u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na kojem je, uz brojne udruge umirovljenika, domove za starije osobe, zdravstvene ustanove i druge institucije, sudjelovao i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.
 
Uz zabavan i raznolik program i brojne sudionike te uz nazočnost gradonačelnika Tomislava Tomaševića, predstavnici HZMO-a su na svom štandu sadašnjim i budućim umirovljenicima pružili korisne informacije o ostvarivanju prava iz mirovinskog sustava, rada uz mirovinu, aktualne teme isplate jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena i brojnih drugih tema iz mirovinskog sustava.
 
Međunarodni dan starijih osoba uspostavila je Glavna skupština UN-a 14. prosinca 1990. Rezolucijom UN-a 45/106, a obilježava se svake godine 1. listopada. Ovaj je dan utemeljen radi podizanja svijesti o pitanjima koja se tiču starijih osoba poput doprinosa starijih osoba društvu, ali i procesa starenja. Obilježavanjem ovog dana želi se naglasiti važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi te njihovog društvenog sudjelovanja.
 
Zahvaljujemo svim sudionicima ove lijepe inicijative i svim našim korisnicima čestitamo Međunarodni dan starijih osoba, a kako nam je bilo pogledajte u videu i galeriji fotografija!
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi