Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod na Brodsko-posavsku županiju

Vijesti

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod na Brodsko-posavsku županiju

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod na Brodsko-posavsku županiju

18.02.2022.

Danas su u Županijskoj komori Hrvatske gospodarske komore u Slavonskom Brodu ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod na Brodsko-posavsku županiju, bez naknade. Riječ je o nekretnini ukupne površine 10 523 kvadratna metra ukupne vrijednosti 37.726.000,00 kn.
 
Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar podsjetio je da je ovom potpisivanju Ugovora prethodilo nekoliko predradnji. - U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., zadužen je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da, u suradnji s resornim Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osigura sve preduvjete i poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade - rekao je Serdar.  Istaknuo je da je nakon toga Hrvatska zajednica županija, u dogovoru s resornim Ministarstvom, dogovorila da se sve županije koje imaju interes obrate direktno HZMO-u kao vlasniku kako bi mogli direktno dogovoriti daljnje aktivnosti. 
- Prihvatili smo inicijativu Brodsko-posavske županije iz veljače prošle godine da se vlasništvo na nekretninom Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod prenese na Županiju, te je shodno tome, na sjednici Upravnog vijeća 31. ožujka prošle godine donesena Odluka o prijenosu prava vlasništva na Domom za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod na Brodsko-posavsku županiju - rekao je Ivan Serdar. Ravnatelj Serdar dodao je da je cilj prijenosa vlasništva da se osnivačima domova, odnosno županijama, predaju nekretnine u vlasništvo s obzirom na to da kontinuirano održavaju nekretnine radi skrbi o starijim i teško bolesnim osobama te da se na ovaj način pravno uredi zemljišnoknjižno stanje. - Također, ovim postupkom prijenosa vlasništva želimo županijama kao osnivačima, koji kontinuirano brinu o stanju nekretnine, omogućiti da se kao vlasnici prijave na natječaje za sredstva iz Europskog i socijalnog fonda radi proširenja ili poboljšanja kapaciteta doma - dodao je Serdar. 
- Brodsko-posavska županija ujedno je i osma županija s kojom potpisujemo ugovor o prijenosu vlasništva bez naknade. Nakon okončanja postupka prijenosa vlasništva, u skladu s Ugovorom, namjena nekretnine u narednih 20 godina ostaje ista, što znači da će se nastaviti koristiti za potrebe Doma. Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na podršci i inicijativi kao i Hrvatskoj zajednici županija i Brodsko-posavskoj županiji na suradnji - istaknuo je Serdar na kraju.
 
Župan Danijel Marušić zahvalio je nakon potpisivanja Ugovora te istaknuo kako je ovo pravi primjer decentralizacije.
Uz ravnatelja i župana, na svečanosti potpisivanja ugovora, te događanju koje je prethodilo - svečanom uručivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Brodsko-posavskoj županiji koje je uručivao ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, nazočni su bili i državna tajnica Marija Pletikosa, glasnogovornik Ministarstva dr. sc. Filip Dujmović te pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović i predstojnica Ureda za odnose s javnošću Maja Čakarun.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi