Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Split, objekt Zenta na Splitsko-dalmatinsku županiju

Vijesti

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Split, objekt Zenta na Splitsko-dalmatinsku županiju

HZMO prenio prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Split, objekt Zenta na Splitsko-dalmatinsku županiju

01.06.2022.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban potpisali su danas, u nazočnosti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića, ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Split, objekt Zenta na Splitsko-dalmatinsku županiju. Riječ je o nekretnini ukupne vrijednosti 182.750.000,00 kn, a prijenos vlasništva izvršen je bez naknade.
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić istaknuo je da se ovim prijenosom prava vlasništva rješava dugogodišnji problem te najavio prijenos prava vlasništva nad domom za starije i nemoćne osobe i na drugom objektu u Splitu: „Očekuje nas još jedan objekt u Vukovarskoj ulici, procijenjene vrijednosti više od 50 milijuna kuna, a ponovno dolazimo na potpisivanje ugovora čim se riješe imovinsko-pravni odnosi“.Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar rekao je da je cilj prijenosa prava vlasništva omogućiti županijama ulaganje u vlastitu imovinu, posebno otvaranjem mogućnosti za korištenje sredstava iz fondova EU. Ravnatelj je istaknuo kako je HZMO do sada potpisao 10 ugovora o prijenosu prava vlasništva nad domovima za starije i nemoćne na županije: „Do kraja godine potpisat ćemo još tri ugovora sa županijama koje su iskazale interes“, najavio je ravnatelj.
Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban zahvalio je na suradnji te istaknuo kako županija dugi niz godina funkcionira u ovom Domu, ali da do sada imovinsko-pravno pitanje nije bilo riješeno. „Današnjim potpisom ugovora i na to je stavljena točka. Sada ova ustanova može aplicirati na fondove Europske unije“, rekao je župan.
U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje zadužen je da, u suradnji s resornim Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osigura sve preduvjete i poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade.
Današnje potpisivanje ugovora o prijenosu prava vlasništva održano je u skladu s Odlukom o prijenosu prava vlasništva na Domom za starije i nemoćne starije osobe Split na Splitsko-dalmatinsku bez naknade donesenoj na sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koja je održana 9. studenoga 2021. godine. Nakon okončanja postupka prijenosa vlasništva, u skladu s Ugovorom, namjena nekretnine u narednih 20 godina ostaje ista, što znači da će se nastaviti koristiti za potrebe Doma.

 

izvor: foto i video  Splitsko-dalmatinska županija

 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi