Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama Doma za starije osobe „Kantrida“ u Rijeci i „Mali Kartec“ na otoku Krku na Primorsko-goransku županiju

Vijesti

ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Zlatko Komadina potpisuju ugovor o prijenosu vlasništva nekretnina

HZMO prenio prava vlasništva na nekretninama Doma za starije osobe „Kantrida“ u Rijeci i „Mali Kartec“ na otoku Krku na Primorsko-goransku županiju

19.01.2022.


U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci danas su ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Zlatko Komadina potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva nekretnina Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Doma za starije osobe „Kantrida“ u Rijeci i Doma za starije osobe „Mali Kartec“ na otoku Krku, na Primorsko-goransku županiju.
 
Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar istaknuo je da je u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike zaduženo da u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama koje koriste javne ustanove, domovi za starije i nemoćne osobe radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade, na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivače domova za starije i nemoćne osobe.  “Sada su, nakon obavljenih priprema, stečeni svi preduvjeti da se taj prijenos vlasništva i formalizira”, rekao je Serdar te dodao da je ugovorom definirano da se slijedećih 20 godina ne može mijenjati vlasništvo niti namjena ovih objekata. „Prijenosom vlasništva želimo, vama kao osnivačima koji kontinuirano brinete o stanju nekretnine, omogućiti da se kao vlasnici prijavite na natječaje za sredstva iz Europskog i socijalnog fonda radi proširenja ili poboljšanja kapaciteta“, izjavio je ravnatelj Ivan Serdar.
 
“Prijenos prava vlasništva bez naknade logičan je slijed našeg dugogodišnjeg upravljanja i održavanja domova te ulaganja u kvalitetniji standard smještaja i usluga. Naime i domovi kao i ljudi stare pa su nužna stalna ulaganja. Zahvaljujem Vladi i HZMO-u što su podržali našu inicijativu. Mislim da smo dokazali da smo dobri upravljači ”, istaknuo je župan Komadina.

Primorsko-goranska županija ujedno je i peta županija s kojom je HZMO potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade, a do kraja godine planira se potpisivanje ugovora s još šest županija.

Na svečanosti potpisivanja ugovora nazočni su bili i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, zamjenica pročelnika Ureda županije Ermina Duraj, v. d. ravnatelja Doma za starije osobe „Kantrida“ Snježana Drašković, ravnateljica Doma za starije osobe „Mali Kartec“ Gordana Stolfa te pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović i predstojnica Ureda za odnose s javnošću Maja Čakarun.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi