Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
HZMO prenio pravo vlasništva na nekretninom Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec na Međimursku županiju

Vijesti

HZMO prenio pravo vlasništva na nekretninom Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec na Međimursku županiju

HZMO prenio pravo vlasništva na nekretninom Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec na Međimursku županiju

20.07.2022.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali su danas ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec na Međimursku županiju. Ukupna vrijednost nekretnine (depandanse) iznosi 28.180.000,00 kn, a prijenos prava vlasništva izvršen je bez naknade.
U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje zadužen je da, u suradnji s resornim Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osigura sve preduvjete i poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade. Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na sjednici održanoj 28. veljače 2022., donijelo je Odluku o prijenosu prava vlasništva na Domom za starije i nemoćne starije osobe Čakovec na Međimursku županiju bez naknade.
Ravnatelj Ivan Serdar rekao je da se „ovim potpisivanjem ugovora želi Županiji, koja je kao osnivač do sada vodila brigu o održavanju Doma, omogućiti lakše apliciranje na povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, s obzirom na to da će sada biti upisani kao vlasnici Doma, kako bi se omogućilo povećanje kapaciteta Doma, što će kroz ovu priču biti puno jednostavnije“.
„Sada kad su imovinsko-pravni odnosi čisti, nama je to dobra prilika da možemo pisati projekte, tražiti natječaje i obnoviti depandansu, kako bismo stvorili još kvalitetnije uvjete za korisnike, kojih je trenutačno u depandansi 110“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.
Međimurska županija jedanaesta je jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s kojom je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade, a do kraja godine planira se potpisivanje ugovora s još dvije županije.
Uz ravnatelja i župana, na svečanosti potpisivanja ugovora nazočni su bili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec Štefica Martinez te pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović i predstojnica Ureda za odnose s javnošću Maja Čakarun.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi