Preskočite na glavni sadržaj
e-Usluge
Isplata mirovina

Mirovine

Isplata mirovina

Mirovine i mirovinska primanja utvrđuju se u mjesečnoj svoti i isplaćuju se unatrag za svaki mjesec.

Obračunate mirovine dospijevaju na isplatu i isplaćuju se korisnicima prava na mirovinu jedanput mjesečno preko pošte na adresu korisnika ili preko banke u Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Dospjela primanja koja nisu isplaćena zbog okolnosti koje je uzrokovao korisnik mogu se isplatiti najviše za 12 mjeseci unatrag od dana podnošenja zahtjeva za isplatu.

U slučaju smrti korisnika mirovine, nasljednicima  se isplaćuju dospjela, a  neisplaćena mirovinska primanja,  i to cijela mirovina za mjesec u kojem je korisnik mirovine umro, pod uvjetom da nasljednici dostave mjerodavnoj područnoj službi/uredu HZMO-a koji je isplaćivao mirovinu rješenje o nasljeđivanju.

HZMO može obustaviti isplatu mirovine i drugih primanja iz mirovinskog osiguranja ako korisnik ne dostavi podatak ili dokument koji HZMO zatraži, a koji se ne može pribaviti službenim putem (npr. potvrdu o životu, obavijest o promjeni adrese, OIB ili u slučaju ako se korisnik invalidske mirovine ne odazove na kontrolni pregled na koji je uredno pozvan  i drugo).

Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi