Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Obavijest austrijskog nositelja mirovinskog osiguranja o prestanku slanja potvrde o životu određenim kategorijama korisnika

Vijesti

Ilustracija prikazuje austrijsku nacionalnu zastavu. Logo HZMO-a i natpis

Obavijest austrijskog nositelja mirovinskog osiguranja o prestanku slanja potvrde o životu određenim kategorijama korisnika

16.12.2022.

Zahvaljujući funkcionalnoj razmjeni podataka o činjenici smrti između Republike Austrije i Republike Hrvatske, austrijski Zavod za mirovinsko osiguranje (Pensionsversicherungsanstalt), Zavod za osiguranje osoba zaposlenih u javnim službama, na željeznici i u rudarstvu (Versicherunganstalt öffentlich Bediensteter, Eisenbahnen und Bergbau) od 1. siječnja 2023. neće slati potvrde o životu korisnicima mirovine iz austrijskog i hrvatskog osiguranja koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Izuzetak su oni korisnici koji imaju prebivalište u R Hrvatskoj i kojima se mirovina iz austrijskog osiguranja doznačuje na račun u R Austriji.
Napominjemo da Zavod za socijalno osiguranje samostalnih djelatnika (Sozialversicherungsanstalt der Selbständigen) od 2019. više ne dostavlja potvrde o životu korisnicima mirovine iz austrijskog i hrvatskog osiguranja koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.
O gore navedenim promjenama Pensionversicherungsanstalt će korisnicima mirovine dostaviti odgovarajući dopis, a obavijest će također biti dostupna i na mrežnim stranicima Pensionsversicherungsanstalt i Versicherungsanstalt öffentlich Bediensteter, Eisenbahnen und Bergbau.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi