Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Obavijest građanima o lažnom predstavljanju prodavača/anketara kao radnika HZMO-a

Vijesti

Obavijest građanima o lažnom predstavljanju prodavača/anketara kao radnika HZMO-a

Obavijest građanima o lažnom predstavljanju prodavača/anketara kao radnika HZMO-a

17. 6. 2024.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) u proteklih je nekoliko godina u više navrata zaprimio dojave građana o prevarantima koji zlorabe njihovo povjerenje predstavljajući se kao radnici HZMO-a, nudeći im pritom razne usluge koje nisu u nadležnosti HZMO-a, poput prodaje raznih proizvoda/usluga.
Ovim putem upozoravamo građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare anketara ili prodavača koji se lažno predstavljaju kao radnici HZMO-a.
Ističemo da radnici HZMO-a obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno mirovinsko osiguranje isključivo na lokacijama područnih službi/ureda i ispostava, a ne na kućnim adresama građana.
Također, napominjemo da HZMO nikada nije provodio ankete telefonski ili izravno (dolaskom na kućne adrese) zbog prikupljanja ikakvih podataka o osiguranicima ili korisnicima usluga HZMO-a, niti nudio bilo kakvu prodaju.
Rješavanje o pravima iz mirovinskog osiguranja, o pravu na doplatak za djecu, o pravu na nacionalnu naknadu za starije osobe, pružanje stručne pomoći osiguranim osobama pri ostvarivanju prava, vođenje evidencije o osiguranicima i druge poslove HZMO obavlja u skladu sa zakonom, a svi osobni podatci osiguranika i korisnika su tajni, u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i drugim pravnim aktima Zavoda.
Građane koji se nađu u spomenutim ili sličnim situacijama pozivamo da pokušaj prijevare prijave nadležnim tijelima.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi