Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Objavljen javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu HZMO-a

Vijesti

Ilustracija prikazuje pogled na fasadu jednog dijela stambene zgrade. Na ilustraciji se nalaze prozori s malim francuskim balkonima. Logo HZMO-a i natpis

Objavljen javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu HZMO-a

08.08.2022.

Na internetskim stranicama HZMO-a objavljen je javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
U ponudi su stanovi u Splitu, Labinu, Belom Manastiru, Osijeku, Glogovcu, Virovitici, Gospiću i Otočcu.
Stanovi se prodaju prema zatečenom stanju „viđeno – kupljeno“. Stanovi za koje je naznačeno da su u izvanknjižnom vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u posjedu su prodavatelja, ali nisu u zemljišnim knjigama upisani kao njegovo vlasništvo, što ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže sa svojom nekretninom. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kupcima će predati stan u posjed i dati svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolaže za stan, međutim dužnost kupca je da upiše stan u zemljišne knjige. Za nekretnine u kojima je isključena električna energija (privremeno ili trajno), kupac je dužan provesti potrebne radnje i snositi troškove njezinog ponovnog priključenja.
Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu koja iznosi deset posto početne cijene stana, u korist državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude, s tim da ponuditelj kojem se vraća jamčevina nema pravo na kamate za razdoblje od njezine uplate do isplate.
Natječaj je otvoren do 9. rujna 2022., a ponude će se otvarati 15. rujna 2022. u 10 sati, u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Zagreb, A. Mihanovića 3, II. kat, dvorana A). Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi