Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Objavljen javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu HZMO-a

Vijesti

Ilustracija prikazuje pogled na fasadu jednog dijela stambene zgrade. Na ilustraciji se nalaze prozori s malim francuskim balkonima. Logo HZMO-a i natpis

Objavljen javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu HZMO-a

17.01.2022.

Na internetskim stranicama HZMO-a objavljen je javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
U ponudi su stanovi u Daruvaru, Dugoj Resi, Karlovcu, Novigradu Podravskom, Đurđenovcu, Osijeku, Belom Manastiru, Poreču, Požegi, Vinkovcima, Zagrebu, Gospiću, Otočcu, Topuskom, Sunji, Đakovu i Šibeniku.
Stanovi se prodaju prema zatečenom stanju „viđeno – kupljeno“, a činjenica da stanovi za koje je naznačeno da su u posjedu prodavatelja (HZMO-a), ali u zemljišnim knjigama nisu upisani kao njegovo vlasništvo, ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže svojom nekretninom. U tom smislu kupac preuzima obvezu upisa stana u zemljišne knjige, pri čemu će HZMO kupcima predati stanove u posjed i pružiti svu potrebnu pomoć vezano uz njihov upis u zemljišne knjige.
Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu koja iznosi deset posto početne cijene stana, u korist državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru ponude. Natječaj je otvoren do 16. veljače 2022., a ponude će se otvarati 22. veljače 2022. u 10.00 sati, u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Zagreb, A. Mihanovića 3, II. kat, dvorana A). Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi