Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Održana predavanja štićenicima domova za starije osobe Grada Zagreba

Vijesti

Održana predavanja štićenicima domova za starije osobe Grada Zagreba

Održana predavanja štićenicima domova za starije osobe Grada Zagreba

12.01.2023.

Savjetnici iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ovog su tjedna održali predavanja o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju koje su stupile snagu 1. siječnja 2023., s posebnim naglaskom na novi model obiteljskih mirovina i ostvarivanje prava na isplatu dijela obiteljske mirovine, u Domu za starije osobe Medvešćak, Domu za starije osobe Sveta Ana Zagreb, Domu za starije osobe Sveti Josip Zagreb, Domu za starije osobe Trešnjevka, Domu za starije i nemoćne osobe Trnje i Domu za starije osobe Park (lokacija Ivanićgradska 52).

Štićenici domova informirani su o izmjeni modela obiteljskih mirovina kojom se povećava ukupno mirovinsko primanje omogućavanjem isplate dijela obiteljske mirovine u visini od 27% uz korištenje starosne, prijevremene starosne ili invalidske mirovine. Također, predstavljeno im je i povećanje obiteljskih mirovina za 10% i najniže mirovine za 3% od 1. siječnja.
 
Ovim predavanjima uspješno su obuhvaćeni svi domovi u vlasništvu Grada Zagreba, a njihovi štićenici postavili su brojna pitanja HZMO savjetnicima te iskazali značajan interes te zadovoljstvo održanim predavanjima i takvim načinom neposrednog informiranja o pravima iz mirovinskog osiguranja i njihovom ostvarivanju.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi