Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Okvirni sporazum o prekograničnom radu na daljinu u EU, EGP i Švicarskoj

Vijesti

Okvirni sporazum o prekograničnom radu na daljinu u EU, EGP i Švicarskoj

Okvirni sporazum o prekograničnom radu na daljinu u EU, EGP i Švicarskoj

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, uz suglasnost nadležnog Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, potpisao je Okvirni sporazum o prekograničnom radu na daljinu u EU, EGP (Norveška, Lihtenštajn i Island) i Švicarskoj. Okvirni sporazum između država potpisnica (trenutačno 17 država) stupio je na snagu 1. srpnja 2023.
Prekogranični rad na daljinu (telework) nije nova pojava, ali od pandemije bolesti COVID-19 takav oblik rada značajno se povećao i utječe na vrlo veliku skupinu radnika. Epidemiološke mjere tijekom pandemije (obavezni/strogo preporučeni rad na daljinu) primorale su poslodavce da dopuste rad na daljinu, a zaposlenike da ga prihvate, što je rezultiralo naglim povećanjem navedenog oblika rada. Navedeni (djelomični) rad na daljinu još uvijek postoji kao stalni način rada.
Prema propisanim pravilima iz Uredbe (EZ) 883/2004 takav oblik rada može znatno utjecati na to koja je država članica nadležna za područje socijalne sigurnosti konkretnih radnika. Budući da je fizičko mjesto rada odlučujući kriterij za određivanje mjerodavnog zakonodavstva o socijalnoj sigurnosti, rad na daljinu u državi članici uobičajenog boravišta može dovesti do promjene zakonodavstva o socijalnom osiguranju. To će biti slučaj, na primjer, kad rad na daljinu u državi uobičajenog boravišta bude iznosio 25% i više od ukupnog radnog vremena.
Tijekom pandemije i razdoblja koje je uslijedilo, na razini EU-a poduzete su posebne mjere kako bi se izbjegla promjena u nadležnosti, odnosno  države koja je nadležna zbog povećanog prekograničnog rada na daljinu. Ove mjere primjenjivale su se do 30. lipnja 2023. Da bi se uzeli u obzir promijenjeni obrasci rada, ovaj Okvirni sporazum nudi rješenje koje spaja interese radnika, poslodavaca i institucija socijalne sigurnosti, kako bi se suočili sa stvarnošću rada na daljinu. Njime se utvrđuju pravila za učinkovito i pravodobno sklapanje pojedinačnih sporazuma iz članka 16. Uredbe 883/2004 za slučajeve u njegovom djelokrugu.
Okvirni sporazum omogućava između država potpisnica sklapanje pojedinačnih odstupanja u interesu kategorije zaposlenih radnika koji rade na daljinu i njihovih poslodavaca, uz ispunjenje određenih uvjeta.
Zahtjev se može podnijeti da zaposlenik podliježe zakonodavstvu o socijalnom osiguranju države u kojoj je registrirano sjedište ili mjesto poslovanja njegovog poslodavca u slučaju da:
  •  država uobičajenog boravišta zaposlenika nije država registriranog sjedišta ili mjesta poslovanja njegovog poslodavca
  • njegov prekogranični rad na daljinu u državi uobičajenog boravišta je manji od 50% ukupnog radnog vremena i
  • zahtjev se postavlja uz suglasnost poslodavca i zaposlenika.
 
Detaljne informacije, tekst Sporazuma kao i ažurirani popis država potpisnica može se pronaći na sljedećoj poveznici: https://socialsecurity.belgium.be/en/internationally-active/cross-border-telework-eu-eea-and-switzerland .
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi