Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Podsjetnik na dostavu dokaza o visini inozemne mirovine radi isplate jednokratnog novčanog primanja do 30. lipnja

Vijesti

Podsjetnik na dostavu dokaza o visini inozemne mirovine radi isplate jednokratnog novčanog primanja do 30. lipnja

Podsjetnik na dostavu dokaza o visini inozemne mirovine radi isplate jednokratnog novčanog primanja do 30. lipnja

01.06.2022.

Podsjećamo korisnike hrvatske mirovine s inozemnim elementom (korisnici koji uz hrvatsku mirovinu primaju i dio mirovine iz inozemstva te koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu), da radi isplate jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 30. lipnja 2022. dostave dokaz o iznosu mirovine za ožujak 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu.
Dokaz može biti:
  • potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi netoiznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za ožujak 2022.
  • potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za ožujak 2022. u netoiznosu.
Na internetskim stranicama HZMO-a dostupan je online obrazac na poveznici putem kojeg je korisnicima omogućena dostava dokaza o visini inozemne mirovine. Osim putem online obrasca, dokaz o visini inozemne mirovine može se dostaviti poštom ili osobno područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO-a prema mjestu prebivališta uz popunjenu Tiskanicu za dostavu dokaza o visini inozemne mirovine. Tiskanica se može preuzeti na internetskim stranicama HZMO-a,  u područnim ustrojstvenim jedinicama HZMO-a ili kupiti u prodavaonicama Narodnih novina.  
Korisnici mirovine koji su radili u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu, trebaju na online obrascu ili Tiskanici za dostavu podataka o visini inozemne mirovine označiti polje – Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu te tiskanicu potpisati i dostaviti HZMO-u.
Isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine koji uz mirovinu ostvarenu u RH primaju i inozemnu mirovinu te imaju prebivalište u RH, pod uvjetom da im ukupno mirovinsko primanje u RH i inozemstvu, isplaćeno za ožujak 2022., ne prelazi iznos od 4. 100,00 kuna i da nisu zaposleni, predviđena je najkasnije u srpnju 2022. i o tome će korisnici biti pravodobno informirani.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi