Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Poslovanje HZMO-a za vrijeme epidemije COVID-19

Obavijesti

Poslovanje HZMO-a za vrijeme epidemije COVID-19

UPUTE I PREPORUKE SVIM KORISNICIMA USLUGA HZMO-a  
Pri ulasku u poslovne objekte HZMO-a obvezno dezinficirajte  ruke i koristite masku za lice ili medicinsku masku. Poštujte fizičku distancu od najmanje dva (2) metra.
Radi preventivnog postupanja i zaštite zdravlja građana zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa (COVID-19) molimo korisnike, osim u slučajevima kada na drugi način ne mogu ostvariti neko svoje pravo, da ne dolaze osobno u prostorije HZMO-a, te podsjećamo osiguranike, korisnike doplatka za djecu i umirovljenike na načine na koje mogu postaviti upite i dobiti odgovarajuće usluge elektroničkim putem.

U sklopu sustava e-Građani korisnicima su dostupne sljedeće elektroničke usluge HZMO-a: elektronički zapis o radnopravnom statusu, informativni izračun mirovine, uvid u podatke o prijavama na osiguranje i odjavama s osiguranja, uvid u podatke o stažu, plaći i osnovici koje je za pojedine godine prijavio poslodavac, uvid u podatke o drugom dohotku na koji se plaća doprinos za mirovinsko osiguranje, e-potvrde iz mirovinskog sustava (Potvrda o stažu i plaći, Obavijest o ostvarenom drugom dohotku i Potvrda o korištenju prava iz mirovinskog osiguranja), Kalkulator doplatka za djecu, Zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu, Zahtjev za starosnu/prijevremenu starosnu mirovinu, Zahtjev za invalidsku mirovinu, Zahtjev za privremenu invalidsku mirovinu, Zahtjev za obiteljsku mirovinu iza osiguranika,  Zahtjev za obiteljsku mirovinu iza korisnika i Zahtjev za nacionalnu naknadu za starije osobe, dostava obavijesti u Osobni korisnički pretinac te uvid u podatke o školovanju radi ostvarivanja prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu.

Na mrežnoj stranici HZMO-a www.mirovinsko.hr dostupne su informacije o brojevima telefona i e-adresama svih područnih službi/ureda i ispostava HZMO-a.

Radi lakše i jednostavnije komunikacije, pitanja možete postaviti i putem WEB-obrasca POSTAVITE PITANJE i infotelefona broj 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022.

Podsjećamo da sve zahtjeve vezane uz ostvarivanje prava na mirovinu i doplatka za djecu možete besplatno predati u svim poslovnicama Hrvatske pošte na području cijele Hrvatske.

HZMO će osigurati nesmetanu komunikaciju putem svih navedenih kanala kako bi korisnici mogli dobiti potrebne informacije i usluge.


Pri ulasku u poslovne objekte HZMO-a obvezno dezinficirajte ruke i koristite masku za lice ili medicinsku masku.

Poštujte fizičku distancu od najmanje 2 metra.


Poveznice na važne informacije:
e-Uslugee-prijavePostavite pitanje

Telefonski brojevi:       
Infotelefoni: 01 4595 011, 01 4595 022
Središnja služba 
Područne službe i područni uredi
 
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi