Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Potpisan ugovor za dodjelu sredstava za projekt „MOJA MIROVINA - Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“

Vijesti

Potpisan ugovor za dodjelu sredstava za projekt „MOJA MIROVINA - Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“

Potpisan ugovor za dodjelu sredstava za projekt „MOJA MIROVINA - Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“

22.05.2020.
U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „MOJA MIROVINA - Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“, ukupne vrijednosti 54.095.820,01 kn, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ravnateljica Središnjeg registra osiguranika Iskra Primorac i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. 
Osnovni cilj projekta je povećanje učinkovitosti i djelotvornosti REGOS-a kao javnog servisa građana te pružanje pravodobnih i kvalitetnih usluga korisnicima u području mirovinskog osiguranja.  
Ravnateljica Primorac naglasila je kako kroz provedbu ovog projekta REGOS, zajedno s HZMO-om, postaje partner korisnika u planiranju njihove budućnosti. „Naš cilj je potaknuti građane da razgovaraju s nama o svojoj budućnosti, približiti mirovinski sustav korisnicima i olakšati pristup informacijama“, izjavila je Primorac.
Projekt uključuje uspostavu Mirovinskih informativnih centara (u četiri velika hrvatska grada), razvoj portala „Moja mirovina“ i mobilne aplikacije „mREGOS“  te edukaciju zaposlenika korisničkih institucija (REGOS, HZMO, HZZ, AORT i ZOSI).
Ministar Aladrović izjavio je kako je realizacija projekta važan iskorak u smjeru jačanja mirovinske pismenosti i informiranosti građana i osiguranika o sustavu individualne kapitalizirane štednje. „Projektom će se doprinijeti povećanju povjerenja i potpore hrvatskom mirovinskom sustavu, putem dostupnih sveobuhvatnih i transparentnih informacija o individualnim pravima iz mirovinskog sustava te kvalitetnih novih usluga koje omogućuju jednostavan način ostvarivanja tih prava.“ naglasio je Aladrović.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi