Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na 12. Europskom kolokviju u Berlinu

Vijesti

Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na 12. Europskom kolokviju u Berlinu

Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na 12. Europskom kolokviju u Berlinu

10.10.2022.

Na poziv predsjednice Deutsche Rentenversicherung Bunda (njemačkog nositelja mirovinskog osiguranja) Gundule Roßbach, predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje sudjelovali su na 12. Europskom kolokviju, 4. i 5. listopada 2022., održanog u Berlinu na temu „12 godina primjene novih uredbi o koordinaciji: napredak za socijalnu sigurnost u Europi?“
Ispred Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na ovogodišnjem Europskom kolokviju sudjelovali su ravnatelj Ivan Serdar, pomoćnica ravnatelja za provedbu uredbi EU i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju Antonija Krolo Vasilj sa suradnicama Marijom Barjaktarić Žuti i Ivanom Marinčić  te pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom Miljenko Cvitanović.
Program 12. Europskog kolokvija obuhvaćao je zanimljivu kombinaciju predavanja i interaktivnih rasprava, a pomoćnica Krolo Vasilj održala je prezentaciju na temu „HZMO - Razvoj poslovnih procesa i internih postupaka za elektroničku razmjenu podataka u sustavu EESSI“.
Uz govornike iz Europske komisije i Međunarodne udruge za socijalnu sigurnost (ISSA), svoj doprinos dali su i stručnjaci iz 23 zemlje EU koji su raspravljali o raznim temama kao što je uloga Europskog nadzornog tijela za rad (ELA) u promicanju pravične mobilnosti radne snage i projektu europske iskaznice socijalnog osiguranja. Sastanak je ujedno bio i prigoda za razmjenu podataka između nositelja europskih mirovinskih osiguranja u vrijeme digitalizacije te su, u tom smislu, predstavljeni primjeri dobre prakse.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi