Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
U emisiji Studio 4, HRT 4, o izmjenama Zakona o doplatku za djecu

Vijesti

U emisiji Studio 4, HRT 4, o izmjenama Zakona o doplatku za djecu

U emisiji Studio 4, HRT 4, o izmjenama Zakona o doplatku za djecu

29. 1. 2024.

U emisiji Studio 4, HTV 4, gostovala je Višnja Matuzić, viša stručna suradnica specijalistica za mirovinsko osiguranje, doplatak za djecu i nacionalnu naknadu za starije osobe na temu izmjena Zakona o doplatku za djecu koje se primjenjuju od 1. ožujka 2024.
- Do sada nam je dohodovni cenzus bio 70 posto proračunske osnovice, sada on raste na 140 posto, što znači da se gleda ukupni prihod korisnika kućanstva u prethodnoj godini, dijeli se po članovima kućanstva, i taj ukupni prihod po članu kućanstva mjesečno je iznos koji se uspoređuje s tim dohodovnim cenzusom. Prema nekim projekcijama, broj naših korisnika trebao bi porasti na 270 tisuća, odnosno bilo bi obuhvaćeno dvije trećine djece, rekla je Višnja Matuzić te pozvala gledatelje da za više informacija o podnošenju zahtjeva posjete mrežnu stranicu HZMO-a.
Zakonskim izmjenama povećava se svota doplatka za djecu, koja će se od 1. ožujka, određivati prema pet cenzusnih grupa, ovisno o postotku od proračunske osnovice, odnosno do 20 - 140 % od proračunske osnovice, stoga svota doplatka po djetetu može iznositi od 30,90 do 61,80 eura.
Emisiju u cijelosti možete pogledati na poveznici https://bit.ly/49v0A03 .
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi