Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Uspješno realiziran projekt Uspostava sustava za upravljanje ljudskim potencijalima HZMO-a

Vijesti

Uspješno realiziran projekt Uspostava sustava za upravljanje ljudskim potencijalima HZMO-a

Uspješno realiziran projekt Uspostava sustava za upravljanje ljudskim potencijalima HZMO-a

1. 2. 2024.
 
Završna konferencija projekta Uspostava sustava za upravljanje ljudskim potencijalima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje održana je danas u Centru za razvoj karijera i selekciju u Središnjoj službi, u organizaciji Ureda za upravljanje i razvoj ljudskih potencijala. Vrijednost projekta iznosi 2.633.884,15 EUR, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
U sklopu projekta provedene su aktivnosti unapređenja procesa i procedura za upravljanje ljudskim potencijalima, uveden je novi IT sustav za upravljanje ljudskim potencijalima te LMS sustav za e-Učenje. Također, provedene su edukacije za razvoj kompetencija i neposredni kontakt s korisnicima, kao i edukacija iz područja upravljanja apsentizmom. Dodatno, projektom je uspostavljen i opremljen Centar za razvoj karijera i selekciju na lokacijama Zavoda u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Splitu.
Uspješnom realizacijom projekta stvoreni su preduvjeti za daljnji razvoj sustava upravljanja ljudskim potencijalima te promjenu percepcije Zavoda kao poželjnog poslodavca kroz certificiranje iz područja ljudskih potencijala te provedbu ispitivanja organizacijske klime.
U pozdravnom govoru ravnatelj Ivan Serdar istaknuo je značaj projekta za Zavod te napomenuo da je, kao i svi veliki sustavi, i HZMO došao u fazu kada je bila nužna provedba modernizacije, optimalizacije i automatizacije kako bi sustav ostao maksimalno funkcionalan i prilagođen potrebama korisnika. Ljudski potencijali jedna su od najvažnijih karika i segmenata poslovnog sustava u procesu ostvarivanja ciljeva i razvoja poslovanja Zavoda, rekao je Serdar i dodao da je snaga same institucije upravo u stručnosti i motiviranosti radnika koji su posrednici između korisnika usluga i HZMO-a. 
Kako bi Zavod postao moderna ustanova na tržištu rada, cilj je bio osigurati jasno propisane procedure za cjelovito upravljanje ljudskim resursima, adekvatnu IT podršku te opremiti prostore za provedbu obrazovanja, osposobljavanja i stručnog usavršavanja radnika, naglasio je Serdar. 
Rezultate projekta predstavila je Irena Bijelić, predstojnica Ureda za upravljanje i razvoj ljudskih potencijala, koja je podsjetila da je provedbom projekta u srpnju 2019. godine započela transformacija Zavoda u modernu javnu instituciju. Na kraju je zahvalila svima koji su na bilo koji način bili uključeni u provedbu ovog dosad najvećeg projekta Zavoda sufinanciranog kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi