Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
VLADA Umirovljenicima produžen rok predaje dokumenata za covid dodatak

Vijesti

Ilustracija prikazuje sjednicu Vlade RH. Na ilustraciju su Davor Božinović potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Tomo Medved potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja i Andrej Plenković predsjednik Vlade RH. Logo HZMO-a i natpis

VLADA Umirovljenicima produžen rok predaje dokumenata za covid dodatak

01.10.2021.

Radi poboljšana položaja umirovljenika, Vlada je na sjednici u četvrtak do 30. studenoga produžila rok za dostavu dokaza o visini inozemne mirovine za umirovljenike koji to nisu učinili na vrijeme te stoga nisu dobili covid dodatak.

Vlada je izmijenila svoju odluku od 14. travnja o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti covid-19 kako bi se korisnicima kojima nisu ostvarili pravo u srpnju, a ispunjavaju uvjete, mogla provesti isplata jednokratnog novčanog primanja najkasnije u prosincu.

Utvrđeno je, naime, kako unatoč činjenici da su sve informacije o isplati covid dodatka bile kontinuirano prezentirane u javnosti, iz različitih razloga (bolesti, neupućenosti, nedostatka informatičke pismenosti, privremene odsutnosti i sl.), pojedini korisnici inozemnih mirovina nisu u propisanom roku do 30. lipnja dostavili dokaz o visini te mirovine Zavodu za mirovinsko osiguranje.

Stoga je, a s obzirom na to da je identificiran znatan broj takvih korisnika koji ispunjavaju uvjete za isplatu covid dodatka, otvoren novi rok - do 30. studenoga, za dostavu dokaza o korištenju inozemne mirovine.
(Hina)
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi