Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Za obnovu zgrade HZMO-a i HZZO-a 8,3 milijuna kuna

Vijesti

Za obnovu zgrade HZMO-a i HZZO-a 8,3 milijuna kuna

Za obnovu zgrade HZMO-a i HZZO-a 8,3 milijuna kuna

30.06.2020.

U energetsku obnovu zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Osijeku uloženo je 8,3 milijuna kuna, od čega pet milijuna kuna iz EU fondova, istaknuto je u utorak na završnoj konferenciji projekta.

Riječ je o završetku prve faze cjelovite obnove zgrade, izgrađene 1969. godine i znatno oštećene u granatiranju tijekom Domovinskog rata, nakon koje slijedi faza unutarnjeg uređenja.

Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar ocijenio je da je taj projekt primjer uspješne suradnje javnih ustanova na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini u korištenju novca iz EU fondova.
Istaknuo je kako će se završetkom prve faze smanjiti potrošnja energije u zgradama javnog sektora, povećat će se kvaliteta poslovanja te olakšati pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Serdar je rekao kako u HZMO-u u korištenju novca iz EU fondova "stavljaju naglasak na modernizaciju i digitalizaciju poslovanja te ostvarenje vizije moderne javne ustanove", a provode nekoliko projekata, vrijednih 190 milijuna kuna, koji se s 85 posto sufinanciraju iz Europskoga socijalnog fonda.

Predstojnica osječke Područne službe HZMO-a Biljana Tuševski istaknula je kako je to prvi projekt energetske obnove nekog objekta HZMO-a i HZZO-a u Hrvatskoj, a obuhvaća radove na pročelju zgrade, koji će omogućiti znatniju uštedu energije, uređenje krova te ugradnju dvaju dizala, od kojih je jedno prilagođeno osobama s invaliditetom.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije i EU fondove Nataša Tramišak ocijenila kako su taj i slični projekti energetske obnove javnih zgrada primjer kako treba iskoristiti novac iz EU fondova. Istaknula je da se na području Osječko-baranjske županije provodi 141 takav projekt, ukupne vrijednosti 360 milijuna kuna, od čega je gotovo 200 milijuna kuna osigurano iz EU fondova.

(Hina)
foto: Andrea Ilakovac
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi