Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Održan sastanak čelnika tijela institucija članica Europskog foruma za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti

Vijesti

Održan sastanak čelnika tijela institucija članica Europskog foruma za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti

Održan sastanak čelnika tijela institucija članica Europskog foruma za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti

8. 12. 2023. 

U prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u utorak 5. prosinca 2023., održan je sastanak čelnika tijela institucija članica Europskog foruma za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti (European forum of the insurance against accidents at work and occupational diseases). Sastanak u hibridnom obliku okupio je predstavnike Austrije, Finske, Luksemburga i Hrvatske, uz virtualno sudjelovanje predstavnika ostalih zemalja članica Europskog foruma (EF). Dodatno, sastanak je svojim prisustvom uveličao i gospodin Kalle Kankaanpää, veleposlanik Finske, pridonoseći atmosferi međunarodne suradnje i razumijevanja.
Čelnici tijela, ujedno i domaćini ovog okupljanja, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje g. Ivan Serdar i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje g. Lucian Vukelić, predstavili su rad svojih institucija te dali pregled o pravima koja su na raspolaganju osiguranicima i korisnicima mirovina.
Na sastanku je održana službena primopredaja predsjedanja sljedećim Europskim forumom 2024., s Finske na Republiku Hrvatsku. G. Janne Reini, ravnatelj finske ustanove za osiguranje od ozljeda na radu (Tapaturmavakuutuskeskus TVK) predao je g. Serdaru i g. Vukeliću predsjedanje EF-a koje će se održati u Zagrebu od 4. do 6. lipnja 2024., u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
Također, g. Reini prezentirao je događaje i novosti vezane uz rad Europskog foruma u 2023. godini i predstavio projekcije za 2024. godinu.
Na sastanku je predstavljen prvi nacrt dnevnog reda za nadolazeću konferenciju EF-a u Zagrebu te se razgovaralo o potencijalnim novim državama članicama EF-a, kao i o ostalim temama važnim za rad EF-a, uključujući planirane sastanke Europskog foruma u 2024. godini, dokumentu o psihosocijalnoj izloženosti kao izvoru profesionalnih bolesti i budućem nazivu Europskog foruma.
Sastanak čelnika tijela EF-a pokazao se uspješnom platformom za rasprave i razmjene mišljenja i iskustava država članica, s ciljem da se i nadalje ulažu napori u poboljšanje osiguranja od nesreća na radu i profesionalnih bolesti u europskim državama.
Europski forum za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti (European forum of the insurance against accidents at work and occupational diseases) neovisna je europska asocijacija javnih i privatnih europskih ustanova koje djeluju na području osiguranja od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti, s ciljem razmjene informacija te poticanja međusobne suradnje.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi