Preskočite na glavni sadržaj
100.mirovinsko.hr
Učenička i studentska praksa

Posao u HZMO-u

Učenička i studentska praksa

HZMO podržava i u skladu sa svojim mogućnostima odobrava stjecanje praktičnih znanja učenicima koji se školuju za pojedina zanimanja administrativnog/upravnog/informatičkog/elektrotehničkog i ekonomskog smjera. Obavljanje prakse odobrava se učenicima koji pohađaju srednje škole unutar redovitog srednjoškolskog obrazovanja i osobama koje nakon stjecanja određene struke na pojedinim učilištima pohađaju programe radi prekvalifikacije za zanimanja za koja im se može omogućiti stjecanje praktičnih znanja u HZMO-u. Time HZMO daje svoj doprinos kako bi učenici stekli praktična znanja u skladu sa zadanim programima te bili konkurentniji na tržištu rada. Učenička praksa obavlja se pod nadzorom radnika HZMO-a koji tijekom razdoblja obavljanja prakse učenika prati, usmjerava i poučava.

Za obavljanje prakse učenik treba podnijeti zahtjev i priložiti uputnicu škole u kojoj se navodi razdoblje obavljanja učeničke prakse, broj sati te program odnosno područje za koje se učenik tijekom obavljanja prakse treba praktično osposobiti.

Osim učeničke, HZMO u skladu s mogućnostima odobrava pohađanje stručne prakse i studentima koji se školuju na visokim učilištima radi stjecanja prve i druge razine visokog obrazovanja upravnog/informatičkog/elektrotehničkog i ekonomskog smjera.

Radi obavljanja stručne prakse, student podnosi zahtjev i uputnicu visokog učilišta u kojoj se navodi razdoblje obavljanja studentske prakse, broj sati te program odnosno područje u kojemu bi se student tijekom obavljanja prakse osposobljavao. Studentska praksa obavlja se pod nadzorom radnika HZMO-a koji tijekom razdoblja obavljanja prakse prati, usmjerava i poučava studenta.

Zahtjevi za obavljanje prakse u HZMO-u mogu se podnijeti na e-mail: ljudski.potencijali@mirovinsko.hr .
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi